streda 1. decembra 2021

6-179 Antikrist. (rozhovor Ježiša a Lazara pred 2000 rokmi)

Antikrist. (rozhovor Ježiša a Lazara pred 2000 rokmi)

1) Vravel LAZAR: „Pane, čo máme rozumieť pod označením Protikristus?“

2) Vravel som Ja: „Protikristus vznikne tak, že keď istí veľmi chytrí a práce sa štítiaci ľudia uvidia, že Mojej náuke pribúda stále viac a viac stúpencov a že Mojim učeníkom sa stále lepšie darí, prijmú tiež náuku. A keď sa dopočujú o znameniach, ktoré som konal a tiež o znameniach, ktoré budete vy príležitostne konať, začnú ihneď, podobne ako pohanskí mágovia, konať veľké znamenia celkom prirodzenými prostriedkami slepého kúzelníctva, ako to robievali Esejci. To zvedie ľahkoverných nakoniec tak veľmi, že preto budú považovať vás, veľmi mnohých, to znamená vašich nástupcov, za falošných učiteľov a prorokov a budú vás prenasledovať.

3. Preto si dajte dobrý pozor, aby ste od tých, ktorí prijmú evanjelium, neprijímali nič iné ako len to, čo je nevyhnutné pre život! Lebo keby zaháľači uvidia, že vám kázanie a znamenia prinášajú mnoho peňazí, tu by najprv vynaložili všetko preto, aby vás zahnali. Preto pravých prorokov možno rozpoznať od falošných prorokov najskôr podľa ich skutkov. Lebo praví proroci budú vždy kráčať v Mojej chudobe a od svojich obcí prijmú len to, čo je im nutné pre život; falošní proroci však budú konať ako farizeji - a v mnohých veciach ešte omnoho horšie - a za všetko, čo domnelo učinia obciam v Mojom mene, dajú si veľmi vysoko a draho zaplatiť a všetci ľudia ich budú považovať za svätých Božích sluhov a pod hrozbou trestu budú musieť veriť, že Boh vypočuje len ich modlitby a že s veľkou záľubou zhliadne len na ich obety. Ako však teraz stojí pre všetkých Židov tento jeden chrám, takisto antikristovia zriadia s veľkou nádherou nespočetné množstvo chrámov a budú v nich pred ľuďmi konať kúzla a obety a mať zlé zištné reči. Modliť sa však budú v cudzích jazykoch, aby ľudu vštepili vieru, že táto ich reč je najčistejšia a teda tiež Bohu najľúbivejšia.

4. Toto postačí každému, aby rozpoznal falošného proroka a rozpoznal ho od pravého. Pozdvihnú však veľký pokrik a do celého sveta budú volať: "Poďte k nám všetci; lebo tu je Kristus a tam kde sme my, je On!" Ale neverte, aj keď budú čo najhlasnejšie kričať a robiť čo najväčšie znamenia; lebo oni nie sú a nikdy neboli Mojimi učeníkmi, ale sú to zvedení učeníci Belzebuba, od ktorého tiež prijmú v močiari pri plači a škrípaní zubami svoju odplatu! Dajte si na nich pozor a konajte pokiaľ možno málo znamení, ale držte sa Slova a jeho večnej pravdy, tak zostane čistá náuka medzi mnohými ľuďmi až do konca sveta! - Teraz sa však vrátime do domu a ty, Lazar, poruč nám víno a chlieb; lebo teraz žíznim!" (tiež Matúš 24: 23-28, 7:15-29)

5. Potom sme išli do domu a Lazar dal ihneď priniesť patričné množstvo chleba a vína. Sadli sme si k stolu a posilňovali sme sa.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...