nedeľa 18. júla 2021

Ave Mária!

Ježišove Otcovské slová aj k nám, v nedeľu, 26. apríla 1840.

1. Pozrite sa, celá vaša povinnosť je, bola a večne bude láska, to znamená čistá, božská láska vo vás ku Mne a rovnako aj ku všetkým vašim bratom a sestrám.

2. Podľa stupňa tejto lásky vo vás bude vám daná odo Mňa, ktorý som v celej Svojej bytosti láska sama. Vy ste, ak Ma so všetkou silou milujete, všetci milými deťmi Mojej lásky - ktorá oplodnila Máriu, matku Mojej pozemskej telesnej bytosti. Táto pozemská telesná bytosť (čiže syn človeka Ježiš) je vám pravým Bratom a je dosť silný na to, aby vás všetkých nosil ako bračekov a sestričky so všetkou trpezlivosťou a nehou a aby vás viedol ako dospelých bratov a sestry. A kto chce prísť k Otcovi, nech sa obráti len na Mňa, ako na veľkého Otcovho miláčika, ktorý je vaším pravým bratom, plným najväčšej lásky a múdrosti. A tak vám nie je treba obracať sa na niekoho iného, ako len priamo na Mňa, vo všetkých vašich prosbách a potrebách!

3. Pozrite, pozdrav Márii prišiel (vtedy pri zvestovaní) z najvyššej výšiny Svätosti Božej vo všetkej plnosti moci a sily Jeho Ducha, aby sa vám všetkým stala láska v Otcovi pravým bratom. - Teraz sa pýtam: čo ešte chcete s týmto pozdravom? - Mária ho nepotrebuje a ani za ním netúži. A ona tiež najlepšie vie spomedzi vás všetkých, že Moje ucho je jemnejšie než jej ucho a že Moje oko je jasnejšie než jej oko; vie aj to, že láska, pokora a neha všetkých najblaženejších duchov Neba nie je ničím voči Mojej láske, Mojej pokore a Mojej nežnosti.

4. Veru, vaša nevedomosť a váš hrubý omyl by jej pripravil len smútok, keby som zo Svojej preveľkej lásky k vám nevzal na Seba ústretovo to, s čím sa obraciate na ňu, alebo aj na iného blaženého brata. Pozrite, preto činím uši blažených voči takýmto nemiestnym poctám hluché a ich oči slepé, aby ich blaženosť nebola kalená vaším veľkým bláznovstvom.

5. Kto hľadá Mňa, z toho bude mať radosť aj Mária, a rovnako tak aj všetci blažení. A oni mu budú vždy čo najochotnejšie slúžiť podľa Mojej lásky v nich, z ktorej sa im oznámi, kde a v čom máte nedostatok. Preto je tiež zbytočné, chcieť dospieť k milosti niekde inde, ako len priamo cezo Mňa. Lebo len Ja jediný som Dverami k Otcovi, kde prebýva všetka milosť. Kto nejde cezo Mňa, ten tam nepríde.

6. Môžete si síce úctivo a láskyplne pripomínať všetko to, čo sa vzťahuje na Moje stanie sa človekom, a tým si pripomínať všetky riadenia Mojej veľkej milosrdnej lásky pre vásami, alebo ste boli nimi urobení veľkou slepotou slepých vodcov a ste oklamaní oklamanými podvodníkmi.

7. Ja som vám však teraz ukázal zo Seba v najvyššej Pravde, ako sa táto vec má. A tak máte podľa toho tiež konať, ak chcete byť pravými deťmi jedného a toho istého dobrého Otca a pravými bratmi Syna Márie, ktorá vás miluje tak, ako vy milujete Mňa. - Amen.

Prevzaté zo zbierky Nebeské dary, 1. diel. Originál v nemčine: Ave Maria! – 26. April 1840.

Doplním len: modlitbu Zdravas Mária prijala katolícka cirkev ako náboženskú formuláciu až po roku 1050, zrejme ako doplnok k ústnemu Otčenášu. https://www.catholic.org/encyclopedia/view.php?id=5489 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...