nedeľa 1. augusta 2021

Antikrist

(Prijal Gottfried Mayerhofer 28. apríla 1871. - Toto je duchovný výklad, ktorý bol daný pred 150 rokmi a zostane večne pravdivý)

Text: ZjavenieJána, 11. kapitola.

Chcem vám najprv vysvetliť, že v Mojom učení a v Mojich slovách je omnoho viac spásy a požehnania, než keby ste dokázali vysvetliť všetky kalichy hnevu v Jánovom Zjavení. Toľko vám môžem povedať, že na Zemi vrátane všetkého jej ľudstva prebieha proces oddeľovania. A že všetko, čo sa zakrátko stane, je síce popísané v Zjavení, ale nesplní sa v tom zmysle, ako by ste to vy chceli vysvetľovať. „Skrátiť dni“ znamená - práve pre rozšírenie Môjho Slova - urýchliť očistenie Zeme od zlých elementov, čo sa už dlhšiu dobu deje; tiež stále čítate o „antikristovi“. Väčšina z vás si nahovára, že to je osobnosť. Keby ste však pozorovali svet pozornými očami, našli by ste mnoho „antikristov“, lebo je len veľmi málo skutočných nasledovníkov Krista alebo Môjho učenia, a aj oni nie sú zďaleka tým, čím by vlastne mali byť.

Skutočný „antikrist“ je všeobecne panujúca dychtivosť po celkom iných veciach, než hlása Moje učenie. Je to panujúci sklon premnohých ľudí pracovať len hlavou a srdce odsúdiť k mlčaniu. Musíte preto považovať „hlavu“ čiže vypočítavý rozum (ako duchovný princíp) za „antikrista“, ktorý na Zemi už dávno vyčíňa a pokúša sa presvedčiť ľudí so zvodnými preukázateľnými dôvodmi, že pravda je len to, čo môže pochopiť a vysvetliť rozum. Čo však cíti alebo tuší srdce, to že vraj je iba pominuteľná hmlovina vzrušenej fantázie! Odtiaľto učenie materialistov ako posledný stupeň múdrosti - rozumu. Odtiaľto dychtivosť po pôžitku a prostriedkoch, ako ich uspokojiť. Odtiaľto pohŕdanie všetkým ušľachtilým, dobrým a vznešeným, odtiaľto „poznanie a žiadna viera“! A predsa ľudia zabúdajú, že som kedysi povedal: „Všetko vaše poznanie je čiastková práca!“ (1.Kor 13,9)

Všetky tieto obrazy Jánovej Apokalypsy sú duchovné symboly, sú vládnuce epidemické duševné choroby, ktoré potom ľudí ženú a ovládajú. Keby chcel človek rozlúštiť tieto Zjavenia, musel by vychádzať z omnoho vyššieho hľadiska, než akého je teraz doposiaľ schopný. Musí vidieť z Môjho hľadiska duchovný, vnútorný svet duší, na tejto Zemi v telách zahalených, a tak im musí rozumieť. Musí vidieť, ako sa mení duchovný smer, ako to používam pre Svoje účely a ako potom, namiesto toho, čo by ľudia chceli, všetko smeruje k Môjmu veľkému cieľu! Ak sa dokáže pozdvihnúť k tomuto hľadisku, potom tiež pochopí, čo to znamená: „Zabili prorokov a nechali ich ležať na ceste 3 a pol dňa.“ (Zjavenie 11, 7-8). To znamená: Keď ľudstvo počulo učenie Mojich vyvolených, nechcelo ho prijať a posmievalo sa Mojim pisárom a tým, ktorí Mi slúžili, alebo sa na nich pozeralo ako na neprítomných, ako na mŕtvych. Odmietlo Moje učenie a ponechalo ho ležať na „otvorenej ceste“, neveriac v neho, ale tiež ho celkom nezavrhujúc. Až po krátkej dobe pravda opäť zvíťazila (obrazne 3 a pol dňa), lebo ten, ktorého považovali za mŕtveho, opäť ožil, hľadal svoj domov, odkiaľ prišiel, to jest vystúpil ku Mne. Ten, kto pochopí zmysel slov, to jest čo duchovne znamenajú, tiež ľahko pochopí „mesto Babylon“ alebo „mesto duchovného pomätenia“.

Ten, kto sa vrhne do Môjho objatia, môže sa pokojne prizerať, čo nastane. Vie potom, že tomu tak je pre prospech zablúdených detí. Ak z Mojich slov vyčíta, že takto svet nemôže potrvať, pretože som ho nestvoril pre taký účel, pochopí tiež, že musím opäť prísť, zachrániť aspoň to, čo sa ešte dá zachrániť! Preto by malo byť jeho jediným cielľom pripraviť sa, aby bol hoden byť prijatý medzi Moje deti a nebol so zvyšujúcou sa nečistotou spláchnutý a vyhladený zo Zeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...