nedeľa 11. októbra 2020

Falošná doktrína "Raz zachránení - navždy zachránení" (1. časť)

Falošná doktrína "Raz zachránení - navždy zachránení" - 27. decembra 2014 o 7:07

Najdrahší bratia a sestry,

Pán ma vyzýva podeliť sa s vami o komentár, ktorý som dal nedávno na Youtube ohľadom populárneho falošného učenia "raz zachránení - navždy zachránení" v mnohých cirkvách. Učinil som tento komentár pre pomoc jednému bratovi v Kristovi porozumieť dôležitosti posväcovania sa v živote každého veriaceho, v našej púti spasenia v Kristovi Ježišovi.

Vysvetlil som tieto veci ako prídavok ku Pánovmu zdieľanému oznámeniu ohľadom potreby pre každého člena Jeho Nevesty byť ochotne a úplne posvätený skrze Boží očistný oheň, skôr ako môžeme byť kompletne naplnení s mocou Jeho Ducha Svätého, a skôr než môžeme byť započítaní ako hodní uniknúť prichádzajúcemu súženiu (Lukáš 21:36).

Tu je môj komentár pre tohto brata na Youtube:

'Ohľadom dôležitej záležitosti našej spásy, Pán už potvrdil mnohým, že učenie o spáse "raz zachránení - navždy zachránení" je zvádzaním od nepriateľa. Prečo je toto tak? Pán nám vysvetlil, že naša spása v Ňom je púťou, ktorá nás berie skrze 3 etapy: ospravedlnenie (náprava pred Bohom pomocou viery v Kristovo zmierenie), posvätenie (riadne pokánie, vyznanie hriechov v poslušnosti k Bohu) a dokonalosť (dokončenie našej spásy keď naša duša, duch a telo sa stávajú dokonalé v Ježišovi Kristovi).

Mnohí Kresťania chcú Ježiša, aby bol ich Záchrancom, ale nie sú ochotní zaplatiť náklady pravého učeníctva opustením sebalásky a vecí sveta (Matúš 10:38-39, 1.Jánov 2:17, Galaťanom 2:20, 5:24). Toto je to, čo znamená vyznať Ježiša 'Pánom'. Jedine ochotným a poslušným podriadením sa procesu Pánovho posväcovania v našom živote sa môžeme stať prinášajúcimi viacej ovocia v našom kráčaní s Duchom Svätým (Galaťanom 5:22-26).

Keď toto konáme denne, Boh nás bude orezávať, aby nás zbavil hriešnych ciest v našom živote, aby sme sa stali úrodnejšími v Ježišovi Kristovi (Ján 15:1-4). Toto je pre Jeho slávu a poctu, lebo účel Božieho prečisťujúceho ohňa v našom živote je vytvarovať nás k podobe Jeho milovaného Syna, Ježiša Krista, takže dokážeme našu vieru a poslušnosť v Neho vytrvávaním skrze naše skúšky, ktoré prichádzajú ako výsledok pravého učeníctva (1.Petrov 1:6-7). Pán Ježiš toto potvrdzuje v Jánovi 16:33 a tak máme víťazstvo v Kristovi, našom Záchrancovi!

Preto nám Pán jasne oznamuje, že tí, ktorí boli ospravedlnení vierou v Neho, ale odmietajú každodenne dvíhať svoj kríž, aby Ho nasledovali, nie sú Ho hodní (Matúš 10:37-39). Tí, ktorí odmietajú poslúchať Pánovo prikázanie, aby boli posvätení skrze každodenné pokánie z hriechov a poslušnosť k Jeho Vôli v ich životoch sú tí, ktorí sa zatúlali mimo priamu a úzku cestu Života, ktorú možno nájsť jedine v Ňom. Títo svetskí veriaci si vybrali odbáčať na širokú a všestrannú cestu, ktorá vedie do záhuby, a ak neučinia pokánie a nebudú prosiť Pána, aby ich priniesol späť na úzku cestu života, tak stratia ich spásu v Ňom.

Toto je biblická pravda, ktorá je výrazne podporená Svätými Písmami, keď si čítame pasáže ako je Zjavenie 2:4-6 a Zjavenie 3:5, ktoré sú dopismi pre rozličné Kresťanské cirkvi. Keď Kristus odstráni náš svietnik z Jeho prítomnosti a keď vyškrtne naše meno z Knihy Života, vtedy strácame našu spásu v Neho, ak sa nekajáme a neobraciame sa opäť naspäť k Nemu.

Zjavenie 3:5 zvýrazňuje, čo sme doposiaľ prediskutovali, že tí, ktorí si prajú byť zdokonalení v Kristovi a dosiahnuť kompletnú spásu svojho ducha, duše a tela, musia vytrvávať v Kristovi Ježišovi, aby podľa poriadku dosiahli toto víťazstvo, podľa milosti Božej (2. Korinťanom 12:9). Tí, ktorí si to neprajú, sú podobní neúrodným neužitočným vetvám, ktoré náš Otec odstráni z Viniča (Ježiša Krista). Oni zoschnú a budú príležitostne vhodení do ohňa (Ján 15:6).

Toto má na mysli apoštol Peter, keď nás napomína, aby sme si overovali naše povolanie a vyvolenie, pokračovaním v Kristovi Ježišovi prinášaním dobrého ovocia a dobrých skutkov Ducha Svätého (2.Petrov 1:5-11). Toto má na mysli aj apoštol Pavol, keď nás povzbudzuje "vypracovávať si našu spásu so strachom a chvením" (Filipanom 2:12b), pretože naša spása nie je kompletná, až do dňa Krista Ježiša (Filipanom 1:6).

Preto tí, ktorí sú ospravedlnení vierou v Ježiša Krista, ale zlyhávajú v skúške posväcovania, nebudú prichystaní pre zdokonalenie ich spásy v Kristovi, keď On príde pre Jeho Nevestu vo Vytrhnutí v deň Pánov (Filipanom 1:6, 1.Jánov 3:2-3). Oni nebudú pripravení vystúpiť k Pánovi v prichádzajúcom Vytrhnutí, lebo Pán si prichádza vyzdvihnúť Nevestu, ktorá je svätá a spravodlivá skrze Jeho posvätenie (Efezanom 5:25-27).

Žiaľ, oni budú ponechaní vzadu, aby čelili Veľkému Súženiu ako poslednej šanci pre nich, aby prešli skrze nevyhnutný proces zjemňovania a očisty ich viery v Krista. Ak niektorí z nich zahynú v prichádzajúcich súdoch Boha, skôr než sa poslušne oddajú k Pánovmu posväcovaniu v nich, tak sú v reálnom nebezpečenstve straty ich spásy v Ježišovi. Lebo tí z nás, ktorí odmietajú biblickú pravdu posvätenia a túlia sa k falošnému evanjeliu neviazanej milosti, títo budú šokovaní keď zistia pravdu o Božom neomylnom Slove (2. Timotejovi 3:16).

Príliš mnohí Kresťania uprednostňujú nárokovať si, že Božia milosť prikryje všetky ich hriechy, a otvorene odmietajú potrebu poslušnosti k Pánovmu posväteniu v ich živote. Vskutku, oni pohŕdajú biblickým konceptom pokánia, pretože veria, že Božia milosť a odpustenie automaticky prikrýva ich minulé, súčasné i budúce hriechy. Zlyhávajú v uvedomení si, že hoci je náš Boh milosrdný a odpúšťajúci (Žalm 103:8), taktiež je svätým Bohom, ktorý očakáva od Jeho detí, že budú sväté, tak ako je On svätý (1.Petrov 1:15-16).

Máme problém, ak neposlúchame Božie prikázanie byť svätí, a ak si vyberáme používať Jeho úžasnú milosť a trpezlivosť s nami ako prikrývku pre naše zlovoľné hriechy. Božia dlho-znášajúca trpezlivosť s nami je zamýšľaná pre pritiahnutie nás naspäť k Nemu vo viere, pokání a poslušnosti, aby sme tak podľa poriadku boli zachránení od Jeho prichádzajúceho hnevu (2.Petrov 3:15). Božia trpezlivosť NEZNAMENÁ, že On prijíma a schvaľuje naše hriešne zaobchádzanie s Jeho milosťou voči nám.

Veď či nie je napísané, že musíme uctievať Boha s úctou a bázňou, lebo náš Boh je stravujúcim ohňom? (Hebrejom 12:28-29). Vskutku, je to tak! Títo zmyselní Kresťania si neuvedomujú, že Božia trpezlivosť s nimi nie je znamením, že On prehliada ich neposlušnosť, ale aby im dal čas kajať sa vo viere a poslušnosti (2.Petrov 3:9). Modlím sa, nech Pán otvorí ich oči a uši, aby mohli vidieť a počuť Jeho pravdu, skôr než bude pre nich príliš neskoro, lebo Satan sa snaží privliecť ich do pekla s týmto širokorozšírením zvádzaním.'

Zjavenie 2:4-5
4 Ale mám proti tebe to, že si opustil tvoju lásku, ktorú si mal prvotne. 5 Pamätaj preto odkiaľ si vypadol, a čiň pokánie a čiň skutky, aké si činil prvotne; ale ak nie, prídem rýchlo k tebe a pohnem tvoj svietnik z jeho miesta, keď neučiníš pokánie.

Zjavenie 3:5
5 Ten, kto bojuje víťazne, bude oblečený v bielom rúchu, a nevyškrtnem jeho meno z knihy života a vyznám jeho meno pred mojím Otcom a pred jeho anjelmi.

Šalom!  Mark Chen

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=362377373934471&id=100004866347262

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...