nedeľa 11. októbra 2020

Falošná doktrína "Raz zachránení - navždy zachránení" (3. časť)

Falošná doktrína Raz Zachránení Navždy Zachránení, Boží Hnev a Zatratenie, Kristova Sudcovská Stolica a Súdenie Svätých - 28. januára 2015

Drahí bratia a sestry, Pán ma vyzýva zverejniť toto oznámenie, založené na nedávnom komentári, ktorý som dal na Facebook ako odpoveď na otázku jedného brata ohľadom falošného učenia "raz zachránení navždy zachránení" (RZNZ), ktoré je dnes také populárne medzi mnohými cirkvami. Toto oznámenie sa konkrétne zameriava na obsah toho, ako môžu RZNZ veriaci zneužívať Písma ako sú Rimanom 8:1 a 1.Korinťanom 3:12-15 pre ospravedlňovanie ich presvedčenia, že žiaden vyznávajúci Kresťan nemôže nijako stratiť svoju spásu v Kristovi.

Keďže toto je teraz tretia poučná správa, ktorú tu prezentujem pre pochopenie falošnej doktríny a presvedčenia RZNZ, odporučil by som tým, ktorí nečítali predošlé 2 správy, nech si ich vopred prečítajú. Tu sú linky:

1) Falošná doktrína "Raz zachránení - navždy zachránení" - 1. časť
2) Falošná doktrína "Raz zachránení - navždy zachránení" - 2. časť

Dôležitá časť tejto tretej správy pojednáva o Sudcovskej Stolici Kristovej a Súdení Svätých, takže si to nechajte osvetliť v plnej modlitbe, keďže Pán od nás chce, aby sme venovali osobitnú pozornosť našej príprave pre príchod Vytrhnutia Nevesty i Jeho Súdeniu Svätých pred Jeho trónom v Nebi.

RELEVANTNÉ PÍSMA:

Rimanom 8:1
Preto teraz tu už niet žiadneho zatratenia pre tých, ktorí sú v Kristovi Ježišovi.

1. Korinťanom 3:10-15
10 Vzhľadom na milosť Božiu, ktorá mi bola daná ako skúsenému majstrovi staviteľovi, položil som základ, a niekto iný na ňom stavia. Nech je každý jeden opatrný, ako na ňom stavia. 11 Lebo nikto nemôže položiť iný základ než je ten, ktorý je položený, ktorým je Ježiš Kristus. 12 Nuž ak ktokoľvek stavia na tomto základe so zlatom, striebrom, vzácnymi kameňmi, drevom, senom, slamou- 13 každého práca vyjde najavo, lebo ju odhalí onen Deň, pretože bude odhalená ohňom, a oheň preskúša, aký druh práce každý jeden vykonal. 14 Ak práca, ktorú ktokoľvek postavil na základe prežije, ten prijme odmenu. 15 Ak kohokoľvek práca zhorí, ten utrpí stratu, hoci on sám bude zachránený, ale iba skrze oheň.

SPRÁVA:

Ohľadom Rimanom 8:1, skutočne niet žiadneho zatratenia pre tých, ktorí sú V KRISTOVI JEŽIŠOVI. Toto sa vzťahuje k veriacim, ktorí sa stali ospravedlnení pomocou ich viery v Kristove zmierenie za ich hriechy, a ktorí majú mier s Bohom skrze Jeho Syna (Rimanom 5:1-2). Zvýraznil som kľúčové slovné spojenie: V KRISTOVI JEŽIŠOVI. Čo to znamená byť v Kristovi? Toto odkazuje nielen na ospravedlnenie našich hriechov skrze naše vyznanie Krista ako nášho Pána a Záchrancu (Rimanom 10:9-10), ale tiež sa to vzťahuje ku pokračujúcemu procesu zotrvávania V KRISTOVI JEŽIŠOVI skrze pokračujúcu vieru a poslušnosť (Matúš 7:21).

Tento proces posväcovania sa deje, keď si veriaci vyberajú nepretržite opúšťať seba a svetské potešenia (Matúš 10:38-39), aby podľa poriadku zostávali na úzkej ceste, ktorá vedie k životu v Kristovi (Matúš 7:14, Ján 14:6). Títo veriaci sú plodonosné vetvy, ktoré ZOSTÁVAJÚ V KRISTOVI, v živom Viniči, a ktoré Otec orezáva, aby ich tak spravil prinášajúcimi ešte viacej ovocia (Ján 14:1-4). Toto je to, čo znamená byť a zostávať V KRISTOVI JEŽIŠOVI, a teda zostávať mimo Božieho zavrhnutia a vnútri Božieho pokoja, vzhľadom k môjmu pochopeniu Rimanom 8:1.

Nasledovník RZNZ učenia možno poukáže na Rimanom 8:1 ako na 'dôkaz' v Biblii, že akonáhle sme zachránení milosťou skrze vieru v Krista, tak budeme navždy zachránení a oslobodení od zatratenia. Avšak oni zlyhávajú v uvedomení si dôležitosti tunajšieho kľúčového prívlastku: musíme zostávať V KRISTOVI JEŽIŠOVI, aby sme podľa poriadku zostávali v Jeho spáse. Avšak mnohí, ktorí praktizujú RZNZ presvedčenie, nevidia potrebu nasledovať Pánove prikázania a dokázať si sebe, či sú naozaj zachránení ich poslušnosťou ku Kristovi v každej oblasti ich života (Matúš 7:21-23).

Žiaľ príliš mnohí RZNZ Kresťania veria, že môžu milovať veci sveta a pritom zostávať v Božej milosti a spáse, hoci Božie Slovo nám jasne hovorí, že každý, kto miluje veci sveta, nemá v sebe lásku Otcovu (1.Jánov 2:15). Oni majúc započatú ich púť spásy v Kristovi Ježišovi, nezostávajú v Ňom skrze pokračujúcu vieru a poslušnosť k Jeho Slovu.

Neustálym bratím Božej milosti ako ospravedlnenia pre hovenie si v telesných túžbach hriešneho mäsitého tela, takýto RZNZ veriaci už viac nie je V KRISTOVI JEŽIŠOVI, ale vybočil z úzkej cesty života na širokú cestu, ktorá vedie do záhuby (Matúš 7:13-14). Taký Kresťan už viac nie je pod Božím mierom, ale namiesto toho prišiel pod Jeho hnev a zatratenie. Jediné riešenie je toto rozpoznať a kajať sa skrze vyznanie svojej poslušnosti k Bohu (1.Jánov 1:9).

Všetci veriaci, ktorí zostávajú V KRISTOVI JEŽIŠOVI až do konca ich pozemského putovania, prijmú napokon cieľ ich viery a poslušnosti v Kristovi, napr. spásu ich duše a tela, skrze dokonalosť ich spásy v Kristovi (1.Jánov 3:2-3, 1.Korinťanom 15:51-55). Ich mená zostávajú v Baránkovej Knihe Života (Zjavenie 3:5). Oni nezakúsia Boží hnev a zatratenie nad nimi kvôli ich hriechom, ktoré sú zmyté drahou Krvou Baránka a preto vstúpia do Jeho večného života a pokoja (Ján 3:36).

Predsa len musíme poznamenať, že medzi týmito veriacimi sú rôzne stupne poslušnosti a dobré skutky učinené podľa viery, počas ich pozemského žitia. Tí ktorí poslúchali Pána v mnohých cestách počas ich osobnej púte spásy na Zemi, môžu očakávať že prijmú veľkú odmenu v Nebi (Matúš 6:19-20), keď bývajú svätci súdení pred Kristovou Sudcovskou Stolicou (1.Korinťanom 3:12-15, 2.Korinťanom 5:10).

Pritom tí, ktorí zostávali na úzkej ceste života v Kristovi až do konca, ale ktorí aktívne nehľadali, ako produkovať viacej ovocia skrze ich vieru a poslušnosť v Kristovi, môžu očakávať že stále ešte prijmú večný život, ako Boh prisľúbil (Ján 3:16), ale nemali by očakávať, že prijmú veľké odmeny v Nebi, pri Pánovom súde svätých.

Stadeto Pavol popisoval budúcu scénu pri Súde svätých v 1.Korinťanom 3:12-15, a všetkým, ktorí čelia tomuto súdu je prisľúbený a daný večný život, pretože oni zostávali podľa viery na onom jedinom pravom základe spásy, na Skale, našom Spasiteľovi. Veľký rozdiel je v ich nebeskej odmene. Tí ktorí investovali ich Bohom-dané pozemské zdroje smerom k pokroku v Evanjeliu a Božom Kráľovstve, budú žať to čo zasievali skrze vieru a poslušnosť počas pobytu na Zemi. Títo sú tí, ktorí stavali na základe spásy so vzácnymi kameňmi a kovmi, pomocou dávania ich všetkého Ježišovi Kristovi.

Tí, ktorí tak nerobili, budovali na základoch Kristovho Evanjelia s podradnými materiálmi ako sú drevo, seno a slama. Zostávali síce V KRISTOVI JEŽIŠOVI, ale nezasievali prekypujúco v Evanjeliu a Božom Kráľovstve. Ich odfláknuté skutky viery neobstoja v skúške ohňa, ale ešte stále si podržia svoju odmenu večného života skrze vieru a minimálnu požiadavku poslušnosti v Kristovi Ježišovi, napr. títo veriaci poslúchali Pánovo prikázanie, aby zostávali na úzkej ceste, ktorá vedie do života v Ňom (Matúš 7:14), hoci neprinášali príliš mnoho duchovného ovocia vo svojom živote.

RZNZ veriaci možno nesprávne pochopí verše 1.Korinťanom 3:12-15 v domnienke, že všetci veriaci, ktorí vyznávajú vieru v Krista Ježiša, budú mať automaticky istotu večného života v Nebi, pričom realita je tá, že iba tí, ktorí sa držali jediného pravého základu ich spásy (napr. Evanjelia Kristovho) sa osobne objavia na Súde svätých popísanom v onom Biblickom texte. Znovu, príliš mnohí nasledovníci RZNZ doktríny veria, že môžu praktizovať formu neviazanej milosti a mať s tým úspech (porovnaj Rimanom 3:5-8), pretože nesprávne chápu, čo to znamená, keď sa v Biblii hovorí, že tu už viac niet žiadneho zatratenia pre tých, ktorí sú V KRISTOVI JEŽIŠOVI (Rimanom 8:1).

Keď si takí Kresťania vyberajú žiť pre seba a pre ich vlastné svetské radovánky, tie sa im stali ich vlastnými bohmi a modlami, čo je hriechom v Božích očiach. Oni nevedomky odsúvajú nabok základ ich spásy, pevnú Skalu, nášho Záchrancu, a namiesto na Ňom začali bláznivo budovať na pohyblivom piesku (Matúš 7:24-27). Skrze ich skutky sa skutočne vysmievajú Božiemu Slovu v Galaťanom 6:7-8, pretože podľa ich nesprávneho pochopenia spásy veria, že môžu zasievať, aby potešovali svoje mäsité telo, a pritom žať večný život v Kristovi!

Ako som už vysvetlil, títo veriaci odišli z cesty života a zahli na širokú cestu, ktorá vedie ku ich záhube (Matúš 7:13-14), pretože sami vymenili pravdu jediného Evanjelia Ježiša Krista za lož od nepriateľa, a slúžia sami sebe, stvoreniu, radšej než Bohu, Stvoriteľovi (Rimanom 1:25). Preto sa nedostanú k Súdu svätých, ani nezdedia večný život, lebo Boží hnev a zatratenie spočíva na nich.

Šalom! Mark Chen

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=375752139263661&id=100004866347262

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...