nedeľa 11. októbra 2020

Falošná doktrína "Raz zachránení - navždy zachránení" (2. časť)

Možné dôvody zmätenia medzi kresťanmi ktorí veria vo falošnú doktrínu "Raz zachránení - navždy zachránení" - 28. decembra 2014

Pán Ježiš Kristus ma povzbudzuje zverejniť túto poučnú správu ako pokračovanie predošlej, kde som vysvetlil, prečo je doktrína "raz zachránení - navždy zachránení" (RZNZ) falošné učenie od Satana. Toto je tiež odpoveď pre sestru v Kristovi, ktorá namieta proti obsahu mojej predošlej správy. Mojou srdečnou nádejou a modlitbou je, aby táto následná správa pomohla vyjasniť jej porozumenie, rovnako aj tým, ktorí sú neistí o tejto veci.

Biblické verše, ktoré sú často citované nasledovníkmi RZNZ učenia zahŕňajú verše Efezanom 2:8-9 a Galaťanom 5:4. Nuž, tieto verše ohľadom ospravedlnenia nie podľa skutkov ale podľa viery, skrze milosť Božiu (Efezanom 2:8-9), a nie skrze ospravedlnenie pod zákonom (Galaťanom 5:4), vlastne potvrdzujú to, čo nám Pán predtým vysvetlil týkajúce sa našej cesty spásy v Ňom.

Tieto verše hovoria o pravde, že žiaden človek nemôže byť ospravedlnený (považovaný za správneho) pred Bohom podľa dobrých skutkov, keďže jediná cesta, ako byť ospravedlnený pred Bohom je vyznať Ježiša ako Pána a veriť, že Boh Ho vzkriesil z mŕtvych (Rimanom 10:9-10).

'Ospravedlnenie vierou' je prvá etapa našej spásy v Kristovi (Rimanom 5:1) a Pán sa o tomto zmieňuje v Jeho odkaze na Neho ako na bránu spásy, skrze ktorú jeho ovce musia vstúpiť (Ján 10:9).

Druhá etapa našej spásy je proces 'posvätenia pomocou vernej poslušnosti' (Ján 15:1-4), na ktorý Ježiš odkazuje ako na 'úzku cestu života' (Matúš 7:14), ktorú nemnohí nájdu.

Tretia etapa našej spásy je 'zdokonalenie vytrvávaním verne a poslušne v Kristovi'. Toto sa stane jedine pre všetkých ospravedlnených, posvätených veriacich (rovnako žijúcich i mŕtvych) v deň Ježiša Krista (Filipanom 1:6).

Pán mi zjavil, že mnohí kresťania zakopávajú na biblickom učení o posvätení, pretože si ho pletú s prvou etapou spásy, ktorá je 'ospravedlnenie vierou v zmierenie Ježiša Krista za naše hriehy'. Títo veriaci si často myslia, že posvätenie je nadbytočné, pretože mylne veria, že to uvádza do života mŕtve náboženské skutky. Je toto pravdivé? Pravdaže nie! My kážeme spásu podľa viery v Boží milostivý dar Jeho Syna, a učíme o svätosti v našom kráčaní s Kristom ako dôkaze, že prinášame dobré ovocie Ducha Svätého (Galaťanom 5:22-23). Predchádzajúce tomu je 'ospravedlnenie' a neskôr je 'posvätenie'.

Ako sa stávame plodnými ako Kresťania? Musí sa to stať, keďže ukrižúvame hriešnu povahu mäsitého tela s jeho vášňami a túžbami, kráčaním v šľapajách s Duchom Božím (Galaťanom 5:24-26). Je toto vari automatický proces, ktorý sa deje v živote každého veriaceho? Nie, vôbec nie, lebo Pán Ježiš Osobne to dal jasne naznámosť, že môžeme prinášať ovocie jedine vtedy, ak zostávame v Ňom a On zostáva v nás (Ján 15:4). Otec je Záhradkárom, ktorý orezáva každú vetvu (znovuzrodeného veriaceho), aby sa tak stávali viacej úrodnými, a tí, ktorí neprinášajú žiadne ovocie (napr. Kresťania, ktorí chcú, aby ich Ježiš zachránil od ich hriechov, ale odmietajú produkovať dobré ovocie Ducha pomocou ukrižovania ich tela každodenne Jeho silou), budú odrezaní z Viniča (Ježiša Krista).

Táto akcia bytia odrezaní Bohom od Ježiša Krista, Viniča, symbolizuje odstránenie jedného svietnika (Zjavenie 2:5) a vymazanie niekoho mena v Knihe Života (Zjavenie 3:5). Toto nemusí byť trvalé, keďže Pán je ochotný obnoviť takých veriacich, AK činia pokánia a obracajú sa naspäť k Nemu vo viere a poslušnom podriadení sa Jeho posväcovaniu v ich životoch (Zjavenie 3:19), kým sú stále nažive.

Skutočnosť, že musíme byť ochotní produkovať dobré duchovné ovocie skrze získanie Ducha Svätého a poslušnosťou k Pánovmu volaniu, aby sme ukrižovali naše mäsité telo každodenne pomocou dvíhania nášho kríža a nasledovania Ho (Matúš 10:38), jasne naznačuje, že každý z nás musí učiniť túto osobnú voľbu- NIE JE TO AUTOMATICKÉ. To je dôvod, prečo nás Pán varuje, že nie všetci, ktorí Ho volajú "Pane Pane" vstúpia do Nebeského Kráľovstva, ale len tí, ktorí poslúchajú a činia Jeho Vôľu v ich živote (Lukáš 6:46, Matúš 7:21-23).

Preto jasne vidíme, že posvätenie pre veriaceho nie je hotová vec, jednoducho iba preto, že osoba bola ospravedlnená vierou v Krista, skrze Božiu milosť. Lenže, posvätenie je proces, ktorý pokračuje po tak dlho, ako si veriaci vyberá prinášať dobré ovocie v Kristovi Ježišovi, skrze silu Ducha Svätého, a je to bolestivý proces orezávania Otcom (napr. skrze skúšky, cez ktoré nám Boh dovolí prejsť v našom kráčaní s Ježišom, lebo Satan príde proti tým, ktorí túžia poslúchať Boha a ktorí sa snažia prinášať ovocie Ducha Svätého), aby sme sa podľa poriadku stali ešte viacej úrodnými pri raste a dospievaní našej viery v Kristovi Ježišovi (Rimanom 5:3-5).

Kresťania, ktorí sa priečia postupnému posväcovaniu v Kristovi, sa často odkazujú k dobre známym biblickým veršom ospravedlnenia podľa viery v Božiu milosť v Efezanom 2:8-9, ale či si tiež uvedomujú, že nasledujúci (verš 10) rozpráva o procese posvätenia? Verš 10 nám hovorí, že Boh nás stvoril v Kristovi Ježišovi, ABY SME KONALI DOBRÉ SKUTKY, ktoré On pripravil VOPRED pre nás učiniť. Tieto dobré skutky sú rovnaké skutky, ktorým sa títo zástancovia učenia "raz zachránení navždy zachránení" priečia! Oni v podstate odmietajú pravdu Božieho Slova nájdeného v Efezanom 2:10 a inde, ktoré hovorí jasne o Bohu, ktorý nás ustanovuje pre konanie dobrých skutkov v Kristovi Ježišovi, POTOM AKO SME BOLI ZACHRÁNENÍ MILOSŤOU SKRZE VIERU (Efezanom 2:8-9), nie predtým.

Rovnako ako Boh žiada od nás cvičiť našu slobodnú vôľu pre prijatie Ježiša do nášho srdca ako nášho Záchrancu skrze 'ospravedlnenie vierou' v Jeho milosti (Efezanom 2:8-9), taktiež chce od nás, aby sme cvičili našu slobodnú vôľu pri poslúchaní Ježiša ako Pána pomocou každodenného vyberania si kráčania v šľapajách s Jeho Duchom, aby sme tak podľa poriadku prinášali dobré ovocie, ako osvedčené našimi dobrými skutkami v Kristovi Ježišovi (Efezanom 2:10). Toto je 'posvätenie pomocou ochotnej poslušnosti' k nášmu Kráľovi, aby sme tak podľa poriadku mohli ukazovať našu vieru skrze naše skutky, lebo viera bez skutkov je mŕtva! (Jakub 2:14-26)

Takže, ktokoľvek kto verí, že sme večne zachránení a že nikdy nemôžeme stratiť naše umiestnenie v Kristovi jednoducho preto, že veria, že boli automaticky a ihneď posvätení v bode 'ospravedlnenia vierou' v Krista (Rimanom 10:9-10), taká osoba neštuduje pozorne celkové nariadenie Božích Svätých Písiem (Skutky 17:11). Boh zjavil v Jeho Slove (zapísanom), že posvätenie je celoživotný proces a toto sa môže stať jedine robením každodennej voľby pre bytie posvätení Pánom. Musíme si vyberať poslúchať a ukrižovávať naše telesné túžby, aby sme podľa poriadku mohli povedať, že to už viac nie sme my, čo žijeme, ale Kristus ktorý žije v nás (Galaťanom 1:20).

Ktorýkoľvek Kresťan, ktorý trvá na tom, že nepotrebuje každodenne ukrižovať jeho telo (Galaťanom 5:24), ale zlovoľne si vyberá žiť v opakovanom hriechu a neposlušnosti, ten podvádza sám seba. Bohu sa nemožno posmievať, lebo tí, ktorí zasievali pre potešenie vôle Ducha, žnú z Ducha večný život; tí, ktorí zasievali pre potešenie vôle mäsitého tela, žnú pre seba záhubu (Galaťanom 6:7-8).

S Pánovou milostivou pomocou, som už poukázal na dôkaz biblickej pravdy, že veriaci alebo veriaca môže stratiť jeho alebo jej spásu v Kristovi skrze zlovoľnú a nekajúcu neposlušnosť (napr. Matúš 7:21-23, Lukáš 6:46, Zjavenie 2:4-5, Zjavenie 3:5). Do Kristovej spásy vstupujeme jedine skrze vieru v Jeho milosť, ale musíme prebývať v Ňom skrze ochotné podriadenie sa a poslušnosť, skôr než môžeme byť úplne posvätení v Ňom (Ján 15:1-4). Toto je to, čo to znamená kráčať v Jeho svätosti, pretože Boh nám prikázal byť svätí, rovnako ako je On svätý (1.Petrov 1:15-16). Iba potom môžeme byť pripravení pre dokonalosť našej spásy v prichádzajúcom Vytrhnutí svätej Nevesty Kristovej.

Je to pre tento dôvod, že tí vlažní a svetskí Kresťania, ktorí sú polovičného srdca pri objatí Božieho posvätenia, alebo odmietajú Jeho očistenie skrze Jeho orezávanie v ich živote, nájdu sa neodvratne ponechaní vzadu po prvom Vytrhnutí, aby vstúpili do Veľkého Súženia, lebo oni by neboli pripravení pre zdokonalenie ich spásy v Kristovi v prichádzajúcom Vytrhnutí. Smutná a jednoduchá pravda je tá, že žiaden Kresťan nemôže byť pripravený vystúpiť k Pánovi vo Vytrhnutí Jeho Nevesty, ak úplne neposlúcha Božie prikázanie žiť život svätosti v Kristovi Ježišovi.

Či teda Božia milosť absentuje z procesu posvätenia? Nie, vôbec nie, lebo keby to tak bolo, potom by žiaden z nás nemohol byť posvätený v Kristovi. Božia milosť je nám daná zdarma, pokiaľ sa poslušne poddávame Jeho orezávaniu v našom živote, takže sme uistení o Jeho odpúšťaní a očisťovaní skrze Krv Krista, kedykoľvek zakopávame a upadáme do hriechu (1.Jánov 1:9), v celoživotnom procese posväcovania.

Boh vie, že ešte nie sme dokonalí v Kristovi a On vie, že sa zakopneme a spadneme počas kráčania úzkou cestou života, ale Jeho všedostačujúca milosť daná nám skrze Jeho Syna nás ponesie do našej destinácie -- k našej zdokonalenej spáse v Kristovi Ježišovi! (1.Jánov 3:2-3) Teda, tí ktorí sa stavajú proti biblickej pravde postupného posvätenia v Kristovi na falošnom predpoklade, že to znamená náboženské skutky, a nie Božiu dostatočnú milosť, sú žalostne pomýlení. Lebo dokonca v procese posvätenia, Božia milosť je večne-prítomná aby nám pomáhala nadobudnúť dokonalosť v Ježišovi Kristovi, Jeho Synovi. Aleluja!

V závere, buďme konzistentne starostliví pri preskúmavaní Božieho Slova, drahí milovaní (2.Timotejovi 2:15), lebo Boh nie je autorom zmätku, ale poriadku a pokoja (1.Korinťanom 14:33a). Modlím sa, aby vám toto vysvetlenie pomáhalo prísť k jasnejšiemu porozumeniu Božieho Slova o tomto dôležitom aspekte našej spásy v Kristovi Ježišovi. Pomodlime sa tiež za tých, ktorí veria v túto diabolskú doktrínu, aby Boh odstránil šupiny z ich očí a odzátkoval ich uši, aby podľa poriadku mohli vidieť a počuť Jeho pravdu.

'Prebuď sa, ó spáč, povstaň z mŕtvych, a bude ti žiariť Kristus!' (Efezanom 5:14)

Požehnania a Lásku posiela Mark Chen

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=362863390552536&id=100004866347262

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...