sobota 5. decembra 2020

Falošné Jazyky, Bezvýznamné Modlitby

Falošné Jazyky, Bezvýznamné Modlitby - 26. 12. 2016 (od brata Jána, záverečné volanie 2007)

Keď prví veriaci prijali krst v Duchu Svätom v deň Turíc, rozprávali v jazykoch a odvtedy tí, ktorí sú pokrstení v Duchu Svätom, rozprávajú vždy v jazykoch, pretože Duch Svätý im dáva prednes, takže sa môžu modliť mystériá k Bohu. Mnohí ľudia bývajú odradzovaní od modlenia sa v jazykoch, pretože niekto im povedal, že jazyky nemusia byť reálne, že jazyky môžu byť od satana nie od Boha.

Niektorým ľuďom býva rozprávané, že jazyky ktorými sa modlia sú falošné. Pravda je tá, že keď sa modlíte v jazykoch, iba Boh rozumie, čo vravíte, pretože sa modlíte mystériá k Bohu, tak ako sú dané Duchom Svätým. Čítame v 1. liste Korinťanom kapitola 14:2 že Apoštol Pavol povedal: "lebo ten, kto rozpráva v jazyku, nerozpráva k ľuďom, ale k Bohu. Skutočne nikto mu nerozumie, vyslovuje mystériá v Duchu." Ak sa modlíme v jazykoch, rozprávame k Bohu, nerozprávame k ľuďom a preto nikto nerozumie, ani nemôže zhodnotiť, či naša modlitba je falošná alebo nie. Al sa modlíme k Bohu a Duch Svätý nám dáva výpoveď, a náš duch naša myseľ je zameraná na Boha, vtedy rozprávame k Bohu. Mnohí ľudia sa modlia v jazykoch ako na verejnú ukážku, a ich modlitba je falošná, pretože sa nemodlia, aby boli počutí Bohom, ale modlia sa, aby predložili divadlo pred ľudí. Mnohí ľudia sa modlia s ich mysľou, recitujú modlitby, vravia veľmi pekné dlhé modlitby, aby zapôsobili na iných ľudí. Ich modlitby sú falošné. Ježiš to nazýval márnivé opakovanie slov. Jediný, kto môže zhodnotiť, či naša modlitba je falošná alebo nie, je Ten, ku ktorému rozprávame. Ak pravdivo rozprávame k Bohu, keď sa modlíme v jazykoch, a dokonca ani nevieme, čo vravíme, vtedy len Boh vie, či opravdivo rozprávame k Nemu, či náš duch sa modlí k Nemu. Keď sa modlíme s našou mysľou, slovami v našej vlastnej reči, ktoré možno rozumieť, jedine Boh vie, či sa naozaj modlíme, ale či len recitujeme rýchlu modlitbu, predtým ako ideme do postele, alebo či vravíme peknú modlitbu, aby sme zapôsobili na iných ľudí. Čo určuje, či vaša modlitba je falošná alebo nie je: Rozprávate k Bohu? Ak nerozprávame k Bohu, potom naša modlitba je bezvýznamná, je falošná, je bezvýznamným opakovaním slov, je to len hluk vo vzduchu. Reálna modlitba, ktorá je počúvaná a odpovedaná Bohom, je modlitba, ktorá vychádza zo srdca. (Matúš 6,5-15)

Nikto iný nemôže preskúmať alebo povedať, či vaša modlitba alebo jazyk, v ktorom sa modlíte, je falošný, jedine Boh, pretože ak nerozprávame k Bohu, potom naša modlitba je falošná. Kiež vás Ježiš požehná.


https://www.youtube.com/watch?v=1yCIm0OegE0


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ovce budú rozohnané

Ovce budú rozohnané - 23. 6. 2019 Minulú noc mi Pán ukázal vodcov mnohých cirkví, spolčených pre svoj vlastný blahobyt a udržanie sa. Poto...